Er zijn 729 recepten in 10 categorieŽn!

 rss feed

Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette

Klaargemaakt op: 0 0 0000
Recept uit de categorie: Aperitiefhapjes
Dit recept is 015209 keer bekeken

 
Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette
©Kookclub Al Dente

Ingrediënten:

Aantal personen: 16
- 150 gram gerookte heilbot
- 2 sjalotten
- 5 cl balsamico-azijn
- 10 cl olijfolie
- 1 citroen
- 1 tomaat
- verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon)
- roze peperkorrels
- 2 eetlepels honing

      <= = Splits de tekst Bereiding in 2 kolommen

Bereiding:

De sjalotjes fijn te snipperen en de tomaat, ongepeld maar wel goed gewassen, in een kleine brunoise versnijden. De verse kruiden grondig kuisen en fijn versnijden. Alle ingrediŽnten voor de vinaigrette (balsamico-azijn, olijfolie, citroensap en honing) mengen, hieraan de gesneden verse kruiden, de fijn gesneden sjalotjes en de brunoise van de tomaat toevoegen. Kruiden met peper en zout. De gerookte heilbot in vierkantjes versnijden van ongeveer 5 cm. Deze oprollen, in een rechthoekig schaaltje leggen en overgieten met de vinaigrette.
Afwerken met een takje groen.


Beoordeel dit recept:

  • Momenteel 2.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.4/5 (50 stemmen uitgebracht)

Print Recept:

Print recept



Andere recepten in deze categorie:

Opgevulde champignon met ansjovis Tompoes van sluimererwten en garnalen. Gebakken Sint-Jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam Witloof gevuld met chutney van gedroogde pruimen en nootjes, korst van gedroogde ham en geitenkaas. Peperkoek met Roquefort room en gerookte kippenfilet Opgevulde champignon met ragout van everzwijn Bloemkoolsoep met Draeckenier en gefrituurde inktvis Roomsoepje van boschampignons Warm filobuideltje met gerookte zalm en geitenkaas. Garnalentajine met saffraan, gember en venkel

Deze pagina delen


Al Dente op FB:


Facebook pagina