Er zijn 759 recepten in 10 categorieën!

 rss feed

Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette

Klaargemaakt op: 0 0 0000
Recept uit de categorie: Aperitiefhapjes
Dit recept is 017904 keer bekeken

 
Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette
©Kookclub Al Dente

Ingrediënten:

Aantal personen: 16
- 150 gram gerookte heilbot
- 2 sjalotten
- 5 cl balsamico-azijn
- 10 cl olijfolie
- 1 citroen
- 1 tomaat
- verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon)
- roze peperkorrels
- 2 eetlepels honing

      <= = Splits de tekst Bereiding in 2 kolommen

Bereiding:

De sjalotjes fijn te snipperen en de tomaat, ongepeld maar wel goed gewassen, in een kleine brunoise versnijden. De verse kruiden grondig kuisen en fijn versnijden. Alle ingrediënten voor de vinaigrette (balsamico-azijn, olijfolie, citroensap en honing) mengen, hieraan de gesneden verse kruiden, de fijn gesneden sjalotjes en de brunoise van de tomaat toevoegen. Kruiden met peper en zout. De gerookte heilbot in vierkantjes versnijden van ongeveer 5 cm. Deze oprollen, in een rechthoekig schaaltje leggen en overgieten met de vinaigrette.
Afwerken met een takje groen.


Beoordeel dit recept:

  • Momenteel 2.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.4/5 (56 stemmen uitgebracht)

Print Recept:

Print recept



Andere recepten in deze categorie:

Carpaccio van eend met vinaigrette van Kwak, basilicum en Oud-Brugge Sint-Jakobsschelpen, coulis van prei met gember, koriander en sereh Wortelsoepje met kokosschuim Slaatje met Roquefortkaas Slaatje van gerookte zalm, spiesje van mozarella en gekonfijte tomaat en gefruite basilicumblaadjes Fazantenreepje op een zalf van pompoen en rozijntjes Zwart en wit in harmonie Gegratineerde mosselen met paprika en tomaat Pastaschelpen met boschampignons, pompoencréme en gerookte eendenborst Tonijn met asperges en nori.

Deze pagina delen


Al Dente op FB:


Facebook pagina