Er zijn 683 recepten in 10 categorieŽn!

 rss feed

Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette

Klaargemaakt op: 0 0 0000
Recept uit de categorie: Aperitiefhapjes
Dit recept is 011573 keer bekeken

 
Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette
©Kookclub Al Dente

Ingrediënten:

Aantal personen: 16
- 150 gram gerookte heilbot
- 2 sjalotten
- 5 cl balsamico-azijn
- 10 cl olijfolie
- 1 citroen
- 1 tomaat
- verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon)
- roze peperkorrels
- 2 eetlepels honing

      <= = Splits de tekst Bereiding in 2 kolommen

Bereiding:

De sjalotjes fijn te snipperen en de tomaat, ongepeld maar wel goed gewassen, in een kleine brunoise versnijden. De verse kruiden grondig kuisen en fijn versnijden. Alle ingrediŽnten voor de vinaigrette (balsamico-azijn, olijfolie, citroensap en honing) mengen, hieraan de gesneden verse kruiden, de fijn gesneden sjalotjes en de brunoise van de tomaat toevoegen. Kruiden met peper en zout. De gerookte heilbot in vierkantjes versnijden van ongeveer 5 cm. Deze oprollen, in een rechthoekig schaaltje leggen en overgieten met de vinaigrette.
Afwerken met een takje groen.


Beoordeel dit recept:

  • Momenteel 2.61/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.6/5 (38 stemmen uitgebracht)

Print Recept:

Print recept



Andere recepten in deze categorie:

Wildconsommť - Hoppescheuten met gepocheerd kwarteleitje en mousselinesaus - Frittata met spinazie en courgette - Bloemkoolsoep met Draeckenier en gefrituurde inktvis - Gegratineerde zalm met prei, grijze garnalen en Westmalle Tripel - Gedroogde rabarber met zwarte pens - Kreeft in een groen kader - Carpaccio van kalfsvlees met Gandaham en pesto van rucola. - Jeneverharing - Bisque garnalen, pompoen, vanille -

Deze pagina delen


Al Dente op FB:


Facebook pagina