Op dit moment zijn er 658 recepten in 10 categorieŽn!

 Laatste Recepten

Rauwe kabeljauwstaart, pompelmoes, spinazie en tuinbonen


Klaargemaakt op: 4 5 2012
Recept uit de categorie: Aperitiefhapjes

Rauwe kabeljauwstaart, pompelmoes, spinazie en tuinbonen
©Kookclub Al Dente

Ingrediënten:

( 20 personen )

- 600 gram kabeljauwstaart, van vel en graten ontdaan
- 150 gram tuinbonen, dubbel gedopt
- 750 gr roze pompelmoes, in partjes
- 75 gram jonge bladspinazie, fijn gesneden
- Zout

Vinaigrette:
- 250 gram pompelmoessap
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- Sap van 1 limoen
- 0,60 dl druivenpitolie


Bereiding:

Kook voor de vinaigrette het pompelmoessap tot de helft in. Voeg de sjalot en het limoensap toe en monteer met de druivenpitolie. Leg de kabeljauw 15 minuten in het zout, spoel af en dep droog. Snij de vis in plakjes. Schik deze op een bordje en overgiet met de vinaigrette.
Beleg de kabeljauw met de partjes roze pompelmoes, tuinbonen en spinazie.