Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/2 watermeloen, ontpit
– 1 komkommer, geschild
– 2 selderstengels, geschild
– 4 el olijfolie
– Sap van 1/2 citroen
– Pezo
– 1 el worcestersaus
– Streepje harissa (2 cm)
– Scheutje arachideolie
– 2 sneden vast brood
– Enkele gedroogde abrikozen
– Enkele cashewnoten
– Enkele takjes venkelloof
– Enkel blaadjes bloedzurkel
Bereiding:
Snij de watermeloen en de geschilde komkommer in stukken. Doe eerst een deel van de watermeloen in de blender en voeg vervolgens de rest samen met de komkommer toe. Snij enkele reepjes van de geschilde selderstengels en leg die opzij. Doe de rest van de selder ook in de blender. Doe er de olijfolie, het citroensap, peper en zout, Worchestersaus en een streepje harissa bij. Blender alles nog eens goed.
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snij het brood met een broodmes in brede sneden. Verwijder de korsten, snij in blokjes en laat ze krokant bakken in de pan.
Snij de geitenkaas en tomaten in fijne plakjes. Geef de tomaten een kleine insnijding en vouw ze mooi open om ze te kunnen rechtzetten in het bord. Dresseer nu de plakjes geitenkaas en tomaten op een bord.
Werk af met de reepjes selder, stukjes gedroogde abrikozen, cashewnoten en de verse kruiden. Giet de gazpacho ernaast en leg er enkele krokante stukjes brood bij.