Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 filets van wilde eend
– 1 pastinaak
– 1 pakje filo deeg
– 1 pakje gesmolten boter
– 100 gram gemalen Parmezaan
– Cayenne peper
– Grof zeezout + zelfde deel bruine suiker
– Korianderbolletjes
– peperbolletjes
– Tijm
– bakpapier
Saus:
– 30 gram ketchup
– 25 gram suiker
– 30 gram mosterd
– 30 gram sojasaus
– 25 gram witte wijn azijn
– Fijngesneden koriander en kervel
Bereiding:
Maak eerst de pekel door ½ grof zeezout en ½ bruine suiker te mengen samen met de Koriander , peper en tijm. Pekel de eenden filet op voorhand , wrijf pekel eraf en spoel lichtjes , dep droog. Rook de eenden borst gedurende 10 min en bak daarna nog kort aan in een pan met geklaarde boter. Versnijd in fijne plakjes.
Maak de pastinaak/parmezaan rolletjes : Pastinaak in lange staafjes snijden en pocheer gedurende +/- 1 min in gezouten water , laat uitlekken. Bestrijk filodeeg met gesmolten boter , strooi er ¼ van de Parmezaanse kaas , de kruiden en een snuifje cayenne peper over. Snijd de ronde filodeeg in 6 driehoeken en leg op elk vel een stuk pastinaak , rol op en gril krokant in de oven bij 200°C tot bruin en knapperig. Bestrooi met zeezout.
Saus:
Laat de suiker karamelliseren en meng de overige ingrediënten (ketchup-soyasaus-mosterd-azijn + 40 g water), voeg bij de suiker en laat kort koken. Voeg de verse kervel en koriander toe en kruid af.
Snijd van de rest van de pastinaak kleine brunoise , pocheer in gezouten water en glaceer in wat boter en een klein beetje suiker. Presenteer alles mooi op een Aperobordje.