Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 kg grietfilet
– 16 kleine aardappelen
– 1 pakje rucola
– 200 gram grijze garnalen
– 300 gram zeekraal
– 1 courgette
– 4 eidooiers
– 1 pakje hoeveboter
– scheutje witte wijn
– 1 klein potje pickles
– scheutje room
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook gaar en maak er een fijne puree van (smeuïg maken met een scheutje room en wat boter – kruiden met peper / zout / nootmuskaat).
Snipper de Rucola fijn en meng onder de puree. Hou warm.
Snij fijne julienne van de courgette en wok samen met de zeekraal kort aan.
Kruid met wat peper (geen zout).
Mix de pickles fijn.
Maak een hollandaise saus met de eidooiers, wat pickles en geklaarde boter.
Bak de vis gaar in een mengeling van boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Bordschikking:
Op een vierkant bord schik je in een vierkant vormpje de kruidenpuree, versier met een mooi blaadje rucola en enkele grijze garnaaltjes. Leg er schuin tegenaan de gebakken griet en schik hiernaast de gewokte zeekraal en courgette.
Werk af met een streepje pickles-hollandaise.