Naar de inhoud springen

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Coquille Duxelle brikdeeg wafeltje met champignons


Klaargemaakt op: 09/11/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 20 coquilles
– 1/2 kg sjalot
– 4 teentjes look
– 1/2 kg kastanje champignons
– 1/2 liter room
– 40 vierkantjes brikdeeg van 4 x 4 cm
– 2 eiwitten
– Plukje verse kervel

 

Bereiding:

Snij enkele champignons in flinterdunne plakjes, leg ze open op een schotel en kruid met pe/zo. Strijk de bricdeeg blaadjes in met losgeklopt eiwit en leg er een plakje champignon tussen, bak deze “koekjes” af in een oven van zo”n 170° tot goud-geel.
Snij sjalot en look en rest van de champignons in kleine stukjes (julienne) en stoof aan in wat boter , kruiden met pe/zo en doe er een beetje room bij tot je een smeuïge massa bekomt.
Bak nu de coquille kort langs beide zijden aan en kruid met pe/zo.

 

Bordschikking:

Op een apero bordje een schepje Duxelle lepelen, leg daar schuin tegen de gebakken coquille en het brikdeegkoekje met champignon, garneer met een takje kervel.

 

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Filet van bosduif puree van knolselder met truffel geparfumeerd

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken Sint-Jacobsvrucht met schorseneren

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2021 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |