Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken Sint-Jacobsvrucht met schorseneren


Klaargemaakt op: 07/12/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg schorseneren (azijn)
– 100 gram mimolettekaas

Schuim
– 40 gram ganzenleverterrine
– 240 gram melk
– 60 gram groentebouillon
– 6 gram sojalechithine
– 16 sint-jacobsvruchten
– Olijfolie
– fleur de sel
– 1 wintertruffel
– Enkele blokjes ganzeleverterrine
– Frisé salade

 

Bereiding:

Maak de schorseneren schoon en was ze in water waaraan wat azijn is toegevoegd. Schil ze en snijd ze in dunne staafjes van 1/2 centimeter breed op 5 cm lang. Blancheer ze in een beetje kokend water. Leg ze op een ovenplaat en strooi er wat geraspte kaas over. Zet ze kort onder de grill tot de kaas gesmolten is. Klop voor het schuim de ganzeleverterinne, de melk, de bouillon en de sojalecithine met de staafmixer. Kruid met pezo en warm lichtjes op.
Bak de sint-jacobsvruchten kort in hete olijfolie en werk ze af met wat fleur de sel. Serveer met de gegrilde schorseneren, enkele plakjes wintertruffel, wat ganzeleverterrine en frisé salade.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Coquille Duxelle brikdeeg wafeltje met champignons

Volgend Aperitiefhapje:
Mosselcappuccino met gele curry

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |