Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gerookte paling, rode biet, zure room


Klaargemaakt op: 12/12/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 gerookte palingfilets
– 60 ml rode bietensap
– 20 ml olijfolie
– 5 ml Cabernet Sauvignon-azijn
– 1 sjalot gesnipperd
– 2 rode bieten (1 gekookt, 1 rauw)
– 20 rode bietenblaadjes
– 50 gram rodebietenscheuten
– 150 ml zure room
– pezo

 

Bereiding:

Snijd de gekookte rode biet in vierkante blokjes en snijd de rauwe biet in dunne plakjes en steek er rondjes uit.
Leg de stukjes gerookte paling strak op het bordje. Leg er vervolgens de bietenblokjes, bietenschijfjes, blaadjes en scheuten bij. Besprenkel met de vinaigrette en presenteer de zure room ernaast.

Vinaigrette:
Meng het rode bietensap met de olijfolie, de azijn en de sjalot. Kruid met peper en zout.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Ravioli met duxelle – haas en eekhoorntjesbrood

Volgend Aperitiefhapje:
Lam, spitskool, abrikozen, pecannoten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |