Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 asperges
– 1 citroen
– 1 dl room
– enkele druppels slaolie
– groene kruiden: kervel – platte peterselie – dragon – bieslook
– 16 kwarteleitjes
– 2 eetlepels bloem
– 2 eiwitten
– 100 gram paneermeel
Sausje:
– 1/2 dl room
– 1 dl mayonaise
– jus van groene kruiden
Bereiding:
Schil de asperges. Snij ze in een fijne brunoise en kook ze kort (30 sec.), afkoelen onder koud water.
Meng met room, citroensap, olie en kruid met peper en zout. Kook de eitjes 4 minuten, koel onder koud water, pel ze en paneer ze (bloem-eiwit-paneermeel of panko). Frituur de eitjes goudbruin.
De tartaar van asperges in een vormpje duwen, er 2 streepjes over trekken met de saus en afwerken met het gefrituurd eitje en groene kruiden.