Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 12 stuks miniwitloof (chiconettes)
– 100 gram gedroogde ham
– 100 gram verse geitenkaas
– 50 gram broodkruim
– 50 gr mycryo (= neutraal en ontgeurd cacaopoeder ; eventueel te vervangen door boter)
Vulling
– 2 fijngehakte sjalotten
– 1 geperste knoflookteen
– 1/2 dl olijfolie
– 100 gram fijne suiker
– 1 dl rode wijnazijn
– 2 dl appelsap
– sap/geraspte schil van 1 limoen
– 1 koffielepel geraspte gember
– cayennepeper
– 200 gram gedroogde pruimen
– 1 el fijngehakte munt
– pezo
– 150 gram fijngehakte noten (walnoot, amandel, hazelnoot, pistache, etc.)
Bereiding:
Kook het witloof, laat het drogen een keukenhanddoek. Maak de vulling. Bak de sjalotjes en look even in olie en voeg er de suiker bij. Blus, als de suiker blond is, met de wijnazijn, het appel- en limoensap. Voeg er de limoenrasp, gember, cayennepeper, peper en zout bij. Laat tot de helft inkoken en voeg de gepureerde gedroogde pruimen, noten en munt toe.
Laat afkoelen. Snij het witloof in tweeën en verwijder de binnenblaadjes zodat er een holte ontstaat. Vul die op met wat chutney, de zeer fijn gesneden ham en de kaas. Meng de mycryo met broodkruim en strooi over het witloof.
Gratineer “à la minute”