Aantal personen: 40
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Krieltjessalade met radijs en tuinkers:
– Bosjes radijzen
– bakjes tuinkers
– citroenen
– plantjes dille
– krieltjes
– rode uien
– Griekse yoghurt
– Mosterd, peper en zout
Provençaalse groentespiesjes
– kerstomaten
– courgettes
– Gele paprika
– Uien
– Champignons
– Griessuiker
– Yoghurt
– Room
– Citroensap
– Olijfolie
– Knoflook
– Tuinkruiden
– Provençaalse kruiden, peper en zout
Bereiding:
Kook de krieltjes gaar, laat ze afkoelen en halveer.
Snij de radijzen in schijfjes, snipper de rode ui en dille fijn.
Meng citroensap, mosterd, Griekse yoghurt en kruid met peper en zout. Meng de yoghurtvinaigrette onder de aardappelen. Meng er ook de rode ui, de schijfjes radijs, dille en de helft van de tuinkers onder. Bestrooi met de rest van de tuinkers.
Prik de in stukken gesneden groentjes op spiesjes
Vermeng de olijfolie, de look, de provençaalse kruiden per en zout. Bestrijk de groenten met de knoflookolie en laat 10 minuten trekken. Klop de room lobbig en vermeng hem met de yoghurt, citroensap en tuinkruiden. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Leg de spiesjes ongeveer 10 minuten op de barbecue. Serveer met lichtjes gekoelde yoghurtdip.
Kruid de rund rib-eye Simmental met rozemarijn, tijm, peper en zout en bak gaar op de barbecue
Serveer met een aangepast wijntje.