Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Gegrilde Rund rib-eye Simmental met Krieltjessalade en Provençaalse groentespiesjes


Klaargemaakt op: 09/06/2018

Aantal personen: 40

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Krieltjessalade met radijs en tuinkers:
– Bosjes radijzen
– bakjes tuinkers
– citroenen
– plantjes dille
– krieltjes
– rode uien
– Griekse yoghurt
– Mosterd, peper en zout

Provençaalse groentespiesjes
– kerstomaten
– courgettes
– Gele paprika
– Uien
– Champignons
– Griessuiker
– Yoghurt
– Room
– Citroensap
– Olijfolie
– Knoflook
– Tuinkruiden
– Provençaalse kruiden, peper en zout

 

 

Bereiding:

Kook de krieltjes gaar, laat ze afkoelen en halveer.
Snij de radijzen in schijfjes, snipper de rode ui en dille fijn.
Meng citroensap, mosterd, Griekse yoghurt en kruid met peper en zout. Meng de yoghurtvinaigrette onder de aardappelen. Meng er ook de rode ui, de schijfjes radijs, dille en de helft van de tuinkers onder. Bestrooi met de rest van de tuinkers.

Prik de in stukken gesneden groentjes op spiesjes
Vermeng de olijfolie, de look, de provençaalse kruiden per en zout. Bestrijk de groenten met de knoflookolie en laat 10 minuten trekken. Klop de room lobbig en vermeng hem met de yoghurt, citroensap en tuinkruiden. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Leg de spiesjes ongeveer 10 minuten op de barbecue. Serveer met lichtjes gekoelde yoghurtdip.
Kruid de rund rib-eye Simmental met rozemarijn, tijm, peper en zout en bak gaar op de barbecue
Serveer met een aangepast wijntje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2018
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Kwartel met shiitake,escargots, prei, tuinbonen en linzen

Volgend Hoofdgerecht vlees:
3x Tajine met bijgerechten.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |