Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Indische groene curry met balletjes van lamsgehakt en pistachenootjes


Klaargemaakt op: 06/02/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Balletjes:
– 2500 gram lamsgehakt
– 150 gram pistachenoten
– 20 takjes verse koriander
– 4 stengels lente-ui
– 4 teentjes look
– 4 eieren
– 2 rode pepertjes
– 8 eetlepels broodkruim
– 8 theelepels suiker
– 5 eetlepels vissaus
– 10 eetlepels arachideolie

Groene curry:
– 5 eetlepels olie
– 10 eetlepels groene currypasta
– 3000 ml kokosmelk
– 20 blaadjes kaffir
– 1 potje thaïse basilicum
– 4 stengels citroengras (doormidden)
– 4 eetlepels vissaus
– 4 eetlepels palmsuiker
– 5 eetlepels limoensap
– 32 kleine aubergines
– 20 stengels lente-ui

Rijst:
– 750 gram basmatirijst
– 15 limoenen
– 4 eetlepels kokosmelk
– 5 eetlepels gehakte koriander
– 5 theelepels chilipoeder
– 10 gram zout

 

Bereiding:

Maak eerst de limoenrijst. Rasp de schil van 1 limoen. Schil de andere limoenen en pers ze uit. Kook de rijst bijna gaar in water waar 2/3 van het limoensap en de schillen aan toegevoegd zijn. Giet af en gooi de limoenschillen weg.
Schep de rijst terug in de pan, roer er kokosmelk doorheen en breng aan de kook. Breng op smaak met het resterende limoensap, chilipoeder en zout.
Maak dan de gehaktballetjes. Hak de pistachenoten fijn. Hak de korianderblaadjes samen met de lente-ui fijn, pel de look en pers uit.
Kneed het gehakt met pistachenoten, koriander, knoflook, lente-ui, fijngehakt pepertje, suiker en vissaus. Vorm hiermee +/- 30 kleine balletjes.
Verhit een pan met arachideolie. Voeg de vleesballetjes toe en bak de porties tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan, laat op keukenpapier uitlekken en houd ze warm in de oven tot de curry klaar is.
Bak de currypasta +/- 30 sec. op een hoog vuur in een wok, tot het aroma vrijkomt. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Blijf roeren tot de groene curry volledig is opgenomen.
Voeg er de in 4 gesneden aubergines, blaadjes kaffir, basilicum, citroengras, vissaus en suiker toe. Breng terug aan de kook en laat 5 min. doorkoken.

Afwerking:
Voeg er 5 min. voor het serveren de gehaktballetjes, lente-ui en limoensap aan toe. Serveer met de limoenrijst.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2015
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Knapperige filet mignon met balsamicoazijn en groene koolpuree

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Varkenshaasje met Achelse Blauwe

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |