Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Konijnenrugfilet – frisse notensla – kruidige patatjes


Klaargemaakt op: 04/10/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 konijnenrugfilets
– 3 uien
– 4 sjalotten
– wildfond
– 2 donkere Grimbergen
– tijm
– laurier
– basilicum
– peso
– bakboter
– rucola
– gepelde okkernoten
– geroosterde pijnboompitten
– rozijntjes
– half zongedroogde tomaten
– peterselie
– gebakken spekjes
– babywitloof
– krielaardappeltjes
– balsamicoazijn
– notenolie
– preischeutjes

Bereiding:

Filets aanbakken met bakboter en wat olijfolie. Kruiden met tijm, laurier en peper en zout en laat wat rusten. Stoof de ajuin en sjalotten aan in gepaste kom en voeg er de filets aan toe, overgieten met Grimbergen en wildfond en laat 25 minuten sudderen, regelmatig overgieten met de saus. Hou warm.
Kook de krielaardappeltjes beetgaar, snij ze in kwartjes, besprenkel met wat olijfolie en afkruiden met verse tijm en wat zout.
Meng de gewassen rucola met de zongedroogde tomaatjes, de basilicum, de kruiden en voeg het mengsel balsamico-azijn en de notenolie toe. Werk af met rozijntjes, pijnboompitten en de okkernoten. Beëindig met de peterselie en het babywitloof.

Bordschikking:

Snij de filets in schuine stukjes en plaats op het bord.
Nappeer met de gemonteerde saus.
Plaats het torentje notensla ernaast en voeg wat limoensap toe.
Werk af met enkele krielaardappeltjes en bestrooi met verse tijm.

Wijnkeuze: Rioja


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2013
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Kip – gamba – cashewnoten – babymaïs – mie – limoen – koriander

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Hazenrug – zwarte pens – ganzenlever – vijg – knolselder – pompoen – pastinaak

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |