Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Ossobuco met tagliatelli


Klaargemaakt op: 15/09/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg tagliatelli
– 5 kg kalfsschenkel in schijven
– 3 tl zout
– versgemalen peper
– 6 takjes tijm
– bloem om de schijven vlees in te wentelen
– 300 gram gehakte ui
– 500 gram worteltjes en selder in reepjes
– 3 kg rijpe tomaten
– 5 teentjes knoflook
– 6 laurierbladen
– 1/2 liter droge witte wijn
– 1 liter kalfsfond

Voor de gremolata:
– 10 ansjovissen
– 3 citroenen (schil en sap)
– 10 eetlepels fijn gehakte peterselie

Voor de pesto:
– 75 blaadjes basilicum
– 75 pijnboompitten
– 2 teentjes knoflook
– 100 gram fijngemalen pecorino
– 200 ml olijfolie

 

Bereiding:

De kalfsschenkels wassen en droogdeppen met keukenpapier, met peper en zout bestrooien, in de bloem wentelen en goed afkloppen. De boter verhitten, de schijven aan beide kanten goudbruin bakken en er weer uitnemen.
De tomaten ontvellen, in vier snijden en de pitten er uit halen. De gehakte ui licht fruiten, wortel en selder toevoegen samen met de knoflook en laurier.
Het vlees erbij voegen, met witte wijn en kalfsfond overgieten, daarna tomaten toevoegen, kruiden met tijm.
In de oven plaatsen gedurende 1 1/2 uur bij 180°C.
Regelmatig saus over de kalfsschenkels scheppen.

Pesto:
Alle ingrediënten mengen in keukenrobot en grof hakken.

Gremolata:
Anjovis fijnhakken , de schil van de citroen raspen en bijvoegen, besprenkelen met citroensap en de fijn gehakte peterselie toevoegen.
Saus over vlees gieten en indien gewenst met gremolata bestrooien.

Tagliatelli koken en mengen met de pesto.

Bordschikking:

In een diep bord tagliatelli schikken en er een kalfsschenkel naast leggen en nog een weinig saus toevoegen.
De gremolata apart opdienen.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2017
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Lamskroontje, aardappel, tomaat, pesto, slaatje

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Ragout van hert met rijstkroketjes en rode biet

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |