Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Runderfilet met peper Provencaalse ratatouille en aardappeltjes met ossenstaart


Klaargemaakt op: 14/06/2013

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Rundsfilet
– 1 smal stuk ossenhaas van 700 g rosé gebakken.

Ratatouille
– 1 groene
– 1 gele
– 1 rode paprika
– 2 courgettes
– 1 ui
– 1 aubergine
– pezo
– olie.

Waterkerspuree
– 1 bos waterkers
– pezo

Aardappeltjes
– 8 kleine aardappels
– gebraiseerde ossenstaart

 

Bereiding:

Ratatouille
Maak de groenten schoon (behalve 1 courgette) en snijd in grove stukken.
Bak in olie en kruid met laurier en Provençaalse kruiden. Stoof op zacht vuur gaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd een courgette in 12 lange repen en vul met de ratatouille, rol op en verwarm in de oven.

Waterkerspuree
Verwijder de stelen en blancheer de waterkers.
Pureer en breng op smaak met peper en zout.

Aardappeltjes
Kook de aardappels gaar in de schil, hol ze uit en maak er puree van en meng met de ossenstaart.
Vul er de aardappeltjes mee en verwarm in de oven.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 06 2013
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Rosbief Pommes risoles Asperges Bavarois van asperges Gandaham

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Kip – gamba – cashewnoten – babymaïs – mie – limoen – koriander

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |