Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Varkenshaasje met witloof en witte kool


Klaargemaakt op: 08/02/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Varkenshaasje:
– 3,750 kg varkenshaasje
– peper en zout
– 2 takjes tijm
– 6 blaadjes laurier
– 375 gram boter
– 250 gram ui

Witte kool:
– 2,5 witte kool
– 125 gram boter
– 125 gram bloem
– 750 gram koude melk
– peper, zout en nootmuskaat

Witloof
– 16 stronkjes grondwitloof
– 650 gram boter
– 1250 gram kippenbouillon

Aardappelen
– 3,500 kg vastkokende aardappelen

Saus
– 1,250 l. blanke fond van kip
– 650 cl room
– 125 gram gesnipperde bieslook
– 125 gram gesnipperde kervel
– pezo
– maïszetmeel (eventueel)

Voor de afwerking:
– 450 gr. veenbessen (gegaard)
– 16 pijpajuintjes geblancheerd

 

Bereiding:

Maak de varkenshaasjes schoon en kleur aan in boter samen met tijm, laurier en ui Kruid met pezo. Laat het vlees onder deksel een half uurtje rustig sudderen op een laag vuurtje. Draai regelmatig.
Ontnerf de witte kool en snijd fijn. Kook gaar en laat uitlekken. Maak een bechamelsaus van boter, melk en koude melk. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Meng er de witte kool onder. Vul hiermee de 16 vormpjes op.
Gaar het witloof onder bakpapier in een mengeling van boter en kippenbouillon, gekruid met peper en zout.
Kook natuuraardappelen.
Maak de saus. Laat de blanke fond sterk inkoken, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Dik indien nodig in met maïszetmeel. Doe er bieslook en kervel bij.

 

Bordschikking:

Verdeel het vlees samen de natuuraardappelen, witloof en de ontvormde, witte kool over de borden. Werk af met de saus, pijpajuintjes, veenbessen en facultatief met een toastje.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2013
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Gevulde kwartel met seizoensgroentjes en millefeuille van rode biet en puree.

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Rosbief Pommes risoles Asperges Bavarois van asperges Gandaham

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |