Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Varkenswangen met savooikool, puree en gepocheerd ei


Klaargemaakt op: 02/02/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 kg goed opgekuiste varkenswangen
– Ui
– look
– tijm
– laurier
– peper
– zout
– kriekbier
– wildfond
– Luikse siroop
– peperkoek
– balsamico-azijn
– (graan)mosterd
– fondantchocolade
– savooikool
– blokjes gerookt spek
– olijfolie
– aardappelen
– melk
– boter
– 16 eieren

 

Bereiding:

Korst de varkenswagen in boter.
Haal de varkenswagen uit de kom en stoof de fijngesneden ui en de look.
Voeg de varkenswangen terug toe, voeg bloem toe, roer de bloem onder de varkenswagen en
bevochtig met het kriekbier, een beetje water en de wildfond.
Voeg tijm, laurier, peper, zout en balsamico-azijn toe.
Verwarm tot het kookpunt.
Smeer de sneden peperkoek in met mosterd en leg ze met de mosterdkant in de saus.
Voeg Luikse siroop toe en laat alles garen.
Voeg op het laatste fondant chocolade toe.
Proef en voeg volgens smaak nog peper en zout toe.

Maak van de aardappelen puree en voeg aan de puree graantjesmosterd toe.

Snij de savooikool in fijne reepjes. Stoof de savooikool in olijfolie samen met de spekblokjes.
Blus met water en voeg hieraan een kippenbouillonblokje toe.
Laat garen.

Pocheer de eieren.

 

Bordschikking:

Dresseer de puree op de borden. Leg hierop de varkenswagen en daar bovenop de savooikool.
Als laatste leg je hierop het gepocheerde ei.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2018
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Fazant, kalfszwezerik, risotto, pompoen, pastinaak, boschampignons

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Entrecote met zuiders krokantje met 4 kazen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |