Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Wilde eend met raapjes, wortels en honing


Klaargemaakt op: 09/12/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 wilde eenden
– 160     gram boter
– 68 cl bruin bier
– 225 cl bruine fond
– 8    rapen
– 8    wortelen
– 4 el honing
– 100 gram waterkers

 

Bereiding:

Haal de filets en de boutjes van de karkas. Laat de boutjes kleuren in wat boter en blus ze met het bier en de fond.
Laat 1/2 uur verder sudderen, haal de boutjes uit de braadjus, giet de jus door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
Schil de wortels en de rapen, snij ze in stukjes en laat ze in 25 gram boter met een bodempje water in de honing onder deksel garen tot ze beetgaar zijn.
Kleur de filets aan weerszijden in gebruinde boter(eerst op de velkant). Laat ze 3 minuten garen in de oven op 180 °C en laat ze dan 10 minuten rusten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2016
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Wilde Gans met Cannelloni van trompet de la mort – risotto – truffel – toast enoki

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Varkenswangen – BERGhOP-bier – raapjes – wortel – biet – ajuin

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |