Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 bananen
– 1 limoen
– 4 vellen filodeeg
– 1 stukje fondantchocolade
milkshake
– 100 gram griessuiker
– 200 gram sinaasappelsap
– 150 gram passievruchtensap
– verse gember
– vanillestok
– 5 cl water
– 1/2 liter volle melk
– 2 bananen
– 2 bollen vanille ijs
– suiker
– een beetje cacaopoeder
– verse munt
3. Creme Brulée
– 500 ml room
– 6 eidooiers
– 150 gram griessuiker
– Vanille extract / Bruine suiker
Bereiding:
1. Maak een lichte karamel met 100 g. griessuiker en 5 cl water, blus met sinaas- en passievruchten sap, voeg wat geraspte gember en een doorgesneden vanillestok toe. Laat even opkoken, zeef door en laat afkoelen.
Pel de banaan en snij ze in lange stukken van zo’n 5 à 6 cm, besprenkel met limoensap en bestrooi ze met wat limoenrasp, haal ze door wat geraspte fondantchocolade en verpak ze telkens in een dubbel velletje geboterd filodeeg. Bak de nems gedurende een 8 tal minuten op 180° C.
2. Voor de milkshake moet je alle ingrediënten in een hoog pot doen en fijn mixen.
3. Voor de Creme Brulée : meng alle ingrediënten (room – eidooiers – suiker – extract) koud onder elkaar en pocheer “in het bad van Marie” gaar op 100° gedurende 30 min. Laat afkoelen, bestrooi met bruine suiker en laat onder de grill karameliseren.
Bordschikking:
Schik op een bord een klein potje met wat passievruchten coulis in en leg daarbovenop de gebakken Nems, daarnaast een klein glaasje met milkshake plaatsen dat je garneert met een beetje cacaopoeder en een klein muntblad.
Zet hiernaast dan de kleine crème brulée.