Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
IJs van geitenmelk:
– 1 liter geitenmelk
– 200 gram suiker
– 8 eidooiers
– 1 vanillestokje
Flensjes:
– 250 gram bloem
– 100 gram suiker
– snuifje bakpoeder
– 4 eieren
– 5 dl geitenmelk
Mousse van geitenkaas:
– 300 g verse geitenkaas zonder korst
– 2 dl groentebouillon
– 2 dl half opgeklopte room
– 1 appel in brunoise gesneden
– 4 blaadjes gelatine
– 300 gram diepvries frambozen
– 100 gram diepvries veenbessen
– 150 gram suiker
– 2 koffielepels pectine
– boter
– enkele muntblaadjes
– gedroogde roze peperkorrels
– 2 sneden wit brood zonder korst
Crème patissier:
– 5 dl geitenmelk
– 125 g suiker
– 1 ei
– 35 gram vanillebloem
– 16 chocolade galletjes
– 2 kiwi’s
– beetje poedersuiker
Bereiding:
Maak eerst het beslag voor het ijs: breng de melk met de opengesneden vanillestok aan de kook, meng ondertussen de eidooiers met de suiker en klop tot een wit lint.
Breng melk en eidooier mengsel bij elkaar en laat indikken op een zacht vuurtje. Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine.
Maak nu de crème patissier door de melk met de helft van de suiker aan de kook te brengen, en de andere helft van de suiker en de vanillebloem mengen met het ei. Breng de kokende melk bij dit mengsel en breng terug aan de kook op zacht vuurtje tot ingedikt.
Laat afkoelen.
Maak nu de mousse van geitenkaas: Warm de groentebouillon op, neem van het vuur en smelt er de in koud water geweekte gelatine blaadjes in. Roer de geitenkaas los en voeg deze aan de groentebouillon toe samen met de appelblokjes en de roze peperbolletjes. Laat afkoelen en spatel er de halfopgeklopte room onder, vul in de glaasjes en laat opstijven.
Verwarm vervolgens de frambozen en de veenbessen met de pectine tot het kookpunt, voeg de suiker toe en laat nog 1 min opkoken. Laat afkoelen en schep een laagje op de geitenkaasmousse. Druk brood plat met een deegrol en snijd er toastjes van 1 cm breed van. Bak krokant in boter en laat afkoelen.
Garneer de glaasjes met een toastje en een muntblaadje.
Maak het beslag voor de flensjes: meng de melk met de eieren, de suiker, het bakpoeder en de bloem tot een glad beslag en bak er dunne flensjes van in wat boter.
Maak een warme chocolade saus door de chocolade op te warmen met een scheutje room.
Bordschikking:
Spuit op het flensje een streepje crème patissier en rol het flensje op. Trek hier kleine streepjes chocolade saus over.
Zet het potje met de mousse van geitenkaas in het midden, en schep een bolletje geitenijs rechts van de mousse, garneer met een dun schijfje kiwi.