Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Bedje van verse kruiden op zalm met een linzencoulis.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1/2 kg linzen
– 1 liter yoghurt
– 1 liter kippenfond
– 16 sneden gedroogde Italiaanse ham
– 1 kg verse spinazie
– 2,4 kg zalmfilet
– 8 sjalotten
– verse basilicum
– munt en platte peterselie
– 8 tomaten
– olie

Bereiding:

Droog de ham in een oven tot deze krokant is, verkruimel deze daarna.
Snijd de tomaten in blokjes, meng met wat olie en fijngesnipperde basilicum en laat trekken.
Fruit de sjalotten, voeg de linzen en de kippenfond toe en laat zowat 15 min koken. mix alles fijn, druk door een zeef, kruid naar smaak en voeg de yoghurt toe.
Snijd gelijke delen van de drie kruiden fijn.
Was de spinazie en stoof deze op hoog vuur kort aan.
Bak de zalm en kruid met de gekruimelde Italiaanse ham.

 

Bordschikking:

Leg een hoopje spinazie op een bord, hierop de zalm, en hierop een pakketje kruiden.
Leg hier een hoopje gemarineerde tomaten naast en drapeer er de yoghurtlinzen coulis rond.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Schelvis op bedje van verse tuinkruiden met groene asperges en een kruidenolie.

Volgend Voorgerecht:
Triootje van appelen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |