Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Frisse salade van gebakken cocquilles met pompoenschijfjes en sausje van versjus


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 48 St. Jacobsvruchten (Canadese)
– 1 pompoen (potirron)
– 6 eieren
– 300 gram bloem
– olijfolie
– 2 paarse wortelen
– geklaarde boter
– gewone raap
– 1 doosje enoki ( Japanse champignons) – postelein
– shiso mix
– diverse scheuten
– 5 eierdooiers
– 100 ml versjus
– druivenpitolie
– 16 zeer dunne sneetjes verse ganzenlever

 

Bereiding:

Kook het vruchtvlees van de pompoen gaar in water met wat zout , filtreer en pureer, bereid nu het deeg door deze puree te mengen met de eieren en de bloem , kruid lichtjes af met wat zout.
Vorm dan schijven met behulp van metalen dresseerring en bewaar koel. Bak deze dan later in de geklaarde boter.
Reinig alle scheuten , de postelein , de shiso en de enoki. Meng onder elkaar en overgiet dit alles lichtjes met wat olijfolie.
Snijd de paarse wortelen in flinterdunne schijfjes, olie ze lichtjes in en bestrooi met wat zeezout.
Maak het sausje door de eidooiers met de versjus te mengen , kruid met peper en zout en mix het geheel terwijl je de druivenpit olie toevoegt . Bak de St.Jacobsnoten kort en krachtig aan in een mengsel van olijfolie en wat geklaarde boter. Kruid met peper en zeezout.

 

Bordschikking:

Leg onderaan een paar schijfjes paarse wortel, daarbovenop een pompoenkoekje en daarop de cocquilles , de Sint-Jacobsvruchten afdekken met het dun sneetje ganzenlever en werk af met een boeket van de scheuten en groentjes, lepel er wat saus over en rond.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Ragout van wild zwijn met peperkoek

Volgend Voorgerecht:
Scampi op Vlaams-Italiaanse wijze

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |