Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Geitenkaas met gebakken peertjes en honing-azijnsaus.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 geitenkaasjes (type Crottin)
– 16 blaadjes briquedeeg
– 8 peren (Doyonne)
– jonge blaadjes van diverse soorten sla
– 8 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– 8 sneden brood versneden in brunoise
– 400 gram geklaarde boter
– takjes selder en kervel

Saus:
– 4 eetlepels vloeibare acaciahoning
– 4 eetlepel mosterd
– 2 dl hydromel (honingazijn)
– 2 dl balsamico-azijn
– 4 dl notenolie
– 2 arachideolie
– pezo

 

Bereiding:

Wikkel de geitenkaasjes in het briquedeeg en strijk ze in met de geklaarde boter. Schil de peren, snij ze in partjes en verwijder het klokhuis. Bak de stukjes peer in de geklaarde boter en hou ze warm. Mix de honing, mosterd en de azijnsoorten. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Kruid met pezo. Bak de broodkorstjes. Bak de geitenkaasjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°.

 

Bordschikking:

Meng de blaadjes van de soorten sla met een beetje saus en schik ze op de koude borden. Leg er de peren op en een kaasje. Giet saus langsheen het torentje en versier met takje selder en kervel alsook met de pijnboompitten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Millefeuille van kalfszwezerik, zuring en schorseneren.

Volgend Voorgerecht:
Sint-Jacobsvruchten en mosseltjes in een krokant jasje.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |