Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Gekarameliseerd witloof met Sint-Jacobsnootjes, bloedworst en een sausje van Brugse Tripel.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 Sint-Jacobsnootjes
– 12 stronken witloof
– 1,2 kg boter
– 4 dl visfumet
– 1,5 kg bloedworst
– 120 gram suiker
– 4 flessen Brugse Tripel
– rode bietscheuten
– kervel
– pezo (peper en zout)

 

 

Bereiding:

Laat de visfumet met het bier inkoken.
Snijd het witloof in fijne reepjes, bak ze lichtjes aan in wat boter en bestrooi ze met de suiker. Laat enkele minuten karameliseren.
Bak de bloedworst in een hete pan. Laat afkoelen en haal het vel eraf.
Reinig de Sint-Jacobsvruchten en snijd ze in schijfjes. Droog de plakjes en bak ze kort aan in de boter.
Dresseer in een inox ring onderaan het witloof, daarboven de bloedworst en dek het geheel af met de schijfjes Sint-Jacobsvruchten. Klop de saus op met koude klontjes boter en voeg pezo toe.
Overgiet met de saus en garneer met wat rode bietscheuten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Paling met geuze in lentegarnituur

Volgend Voorgerecht:
Fazantenfilet met consommé van fazant.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |