Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Kussentje van zalm met krab, mosselen, kokkels en langoustines


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– ongeveer 50 mosselen
– ongeveer 50 verse kokkels
– 16 langoustinestaarten (geblancheerd en ontpanserd)
– 16 lapjes (carpaccio) van zalm
– 800 gr. vers krabvlees
– 3 cl. pernod
– 80 cl. room
– 8 eetlepels fijne brunoise van tomaat
– 300 gr. fijne brunoise van venkel
– 3 eetlepels gehakte bieslook
– enkele peterseliestengels
– enkele takjes selderij
– 2 wortels

Saus:
– kooknat van de kokkels en mosselen
– 200 à 250 gr. koude boter

Garnituur:
– Viseitjes (zalm of lompvis)
– enkele pluksels verse dille

 

Bereiding:

Kook de mosselen en de kokkels apart met een beetje peper, peterseliestengels, 2 wortels en een takje selderij. Verwijder de schelpen en zeef het kooknat.
Vulling : snij de venkel in fijne brunoise en laat ze zachtjes in boter glazig worden. Warm de pernod op en voeg de tot de helft ingekookte room toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg de venkel, het krabvlees en het gehakte bieslook toe. Kruid en houd warm, maar laat niet meer koken. Kruid de zalmlapjes met zout en peper, en verdeel en krab- en venkelvulling over de ene helft van de lapjes en plooi er de andere helft over om een kussentje te vormen. Plaats in een ovenschaal en zet enkele minuten onder de grill, zodat de zalm rosé blijft.
Breng het kooknat van de mosselen en de kokkels aan de kook en voeg er beetje bij beetje de koude boter aan toe. Meng met de klopper tot een lichte botersaus.
Voeg de kokkels, mosselen, langoustinestaarten, tomaat en de rest van de bieslook toe. Hou lauw.

 

Bordschikking:

Leg de zalmkussentjes op de borden en verdeel de saus er rond.
Versier met een enkele viseitjes en een plukje dille.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Roulade van wilde eend met hamburgertje van eendenlever en witloof

Volgend Voorgerecht:
Torentje van tonijn en quinoa en een espuma van tomaat

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |