Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Millefeuille van kalfszwezerik, zuring en schorseneren.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 gr kalfszwezeriken
– 1 ui
– 1 wortel
– 1 stengel groene selder
– 1 dl kalfsbouillon
– 400 gram zuring
– 8 schorseneren
– 1,5 dl Leffe triple
– 1/2 dl zoete witte wijn
– 1 liter water
– 80 gram boter
– peper
– zout
– nootmuskaat
– citroensap
– tijm
– laurier
– jeneverbessen

 

Bereiding:

Blancheer de zwezeriken, verfris en reinig ze. Versnipper de wortel, selder en ui, voeg tijm, laurier en enkele jeneverbessen toe. Schik hierop de gekuiste zwezeriklobben. Kruid met peper en zout en bevochtig tot op hoogte met water. Pocheer de zwezeriken gaar op een zacht vuurtje, laat afkoelen. Dep ze droog wentel ze door vloeiende bloem en bak ze knapperig aan in boter,vergeet niet te kruiden.
Verwijder de zwezeriken uit de pan en week de braadresten los met de wijn , het bier en de kalfsbouillon. Laat tot de helft inkoken, zeef vervolgens door,breng op smaak met peper en zout en werk de saus op met enkele klontjes boter. Reinig de schorseneren en snij een grove julienne. Breng water aan de kook met 2 eetlepels bloem en het citroensap en wat zout en kook beetgaar in het water en leg na de gaartijd de schorseneren in ijswater voor onmiddellijke afkoeling. Laat wat boter smelten en stoof de schorseneren aan en kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Reinig de zuring en laat deze eventjes uitzweten in weinig boter en breng op smaak met peper,zout en hou warm.
Maak een smeuïge aardappelpuree geparfumeerd met truffelolie.

 

 

Bordschikking:

In het midden van het bord een bodempje van de zuring schikken. Ernaast enkele stukjes schorseneer schikken . Een streepje van de aardappelpuree ernaast trekken. De fijn gesneden zwezeriken op de zuring schikken. Tot de saus er naast napperen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Fazantenfilet met consommé van fazant.

Volgend Voorgerecht:
Geitenkaas met gebakken peertjes en honing-azijnsaus.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |