Naar de inhoud springen

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 702 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (331)
    • Voorgerecht (112)
    • Hoofdgerecht vlees (90)
    • Hoofdgerecht vis (27)
    • Nagerecht (111)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Nage van kreeft met zeekraal en tagliatelli van pompoen


Klaargemaakt op: 02/12/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1,6 l kreeftenfond
– 8 kreeften
– 3 kleine venkels in kleine stukjes
– 2 glazen droge witte wijn
– 400 gram zeekraal
– 500 gram pompoen geschild
– peterselie

 

Bereiding:

1. Kook de kreeften in een sterk gekruide groentebouillon . Halveer ze en breek de schalen.
2. Snij de gekuiste venkel in een brunoise en stoof de venkel beetgaar in een beetje boter en blus met kreeftenfond en witte wijn. Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
3. Blancheer de zeekraal een halve minuut in licht gezouten water en laat schrikken in ijswater.
4. Snijd met een dunschiller dunne slierten van de pompoen en blancheer deze slierten 1 minuut in licht gezouten water.
Schik de zeekraal en tagliatelle van pompoen op een warm bord. Leg er een halve kreeft op en het vlees van de schalen. Schenk de hete kreeftennage erover.
Garneer met een takje dille.
 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2011
Vorig Voorgerecht:
Hertenkalf filet in tweevoud met ravioli

Volgend Voorgerecht:
Krokant gebakken zeebaarsfilet met tomatenpesto en quenelles van verse Aligot

Pagina's

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (331)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (27)
  • Hoofdgerecht vlees (90)
  • Nagerecht (111)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (112)

Laatste recepten

  • Lamskoteletje met winterse groenten
  • Gerookte zalm met kruidige quinoa en rode biet
  • Sint-Jacobsvrucht met mangosalsa
  • Oester, avocado, citrus, kreeft, champagnesabayon, roze peper.
  • Griet met garnalen, mosselen, venkel en pesto
  • Bladerdeeg, biscuit, panna cotta, geitenkaas, chocolade, framboos

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
Facebook pagina
| Inhoud en foto's © 2002 - 2019 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |