Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Scampi op Vlaams-Italiaanse wijze


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 120 scampi ( 6 /persoon)
– 20 dunne sneden gerookt spek
– uien
– look (veel !!)
– 500 gram rucolasla
– 1 gekrulde frisee-sla
– bieslook

Vinaigrette:
– notenolie
– witte balsamico
– olijfolie
– mosterd
– 5 tomaten (gepeld en in een grove brunoise versneden)
– 5 zakjes mozarellakaas
– 4 eieren (eiwit)
– broodkruim
– vloeiende bloem
– basilicum
– 2 rode paprika’s
– 1 zakje geraspte parmezaanse kaas
– pijnboompitten

 

Bereiding:

Maak de pesto door de geroosterde pijnboompitten, de rode paprika’s, de gepelde teentjes look, de blaadjes basilicum en een deel van de geraspte Parmezaanse kaas samen met olijfolie te mixen tot een gladde vloeibare massa en kruid naar eigen smaak.
Mozarella in gelijke plakken snijden , door de vloeiende bloem halen, in eiwit en broodkruim dompelen en op het laatste moment in warme olijfolie bakken.
De vinaigrette maken door alle ingrediënten te mixen.
De scampi pellen . Bak nu de scampi in vrij veel olijfolie, samen met de look en de ajuin en kruid ze met pezo en cayennepeper.
 

Bordschikking:

Schik op een groot bord de sla in het midden met daarop de gemarineerde, warme mozarella en het spek (heel krokant gebakken of gedroogd in de oven).
Schik de scampi rond de sla en nappeer de sla met de vinaigrette waaraan de tomaten, in een grove brunoise versneden, zijn aan toegevoegd.
Versier vervolgens het bord met de vloeibare pesto.

 



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Frisse salade van gebakken cocquilles met pompoenschijfjes en sausje van versjus

Volgend Voorgerecht:
Paling met geuze

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |