Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Vitello Tonato Al Dente


Klaargemaakt op: 10/06/2011

Aantal personen: 26

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3.2 kg kalfshaasje
– pakje roomboter
– 1/2 knolselder
– enkele stengels bleekselder (zonder nerven)
– 1 kleine butternut pompoen
– 12 geblancheerde lasagne vellen
– 1 busseltje lente uitjes
– 78 kleine zuurdesemtoastjes
– 2 kleine blikjes wilde kappertjes
– jonge basilicumblaadjes

Tonijnmayonaise:
– 1 blikje tonijn
– 50 g eidooier
– 1 koffielepel mosterd
– scheutje Cabarnet Sauvignon azijn
– 5 dl arachideolie
– 1 eetlepel Mascarpone

Balsamico vinaigrette:
– 6 eetlepels oude Balsamico azijn
– 18 eetlepels olijfolie

Crunch:
– 200 g geroosterde pompoenpitten
– grof zeezout

 

Bereiding:

Maak eerst de tonijnmayonaise : Mix de tonijn glad met de eidooiers,mosterd,pe/zo en azijn tot je een dikke mayonaise krijgt. Voeg 1 lepel mascarpone toe.
Snij de helft van de knolselder in fijne julienne evenals de pompoen en de selder. Marineer deze julienne groentjes met pe/zo en de balsamico vinaigrette. Verdeel elk pastavel in gelijke delen en rol er de groentjes in op.
Snij de rest van de knolselder in dunne schijfjes en snij er kleine rondjes uit , marineer deze op dezelfde manier als de julienne groentjes.
Snij het groen van de lente uitjes in lange dunne sliertjes en leg ze in ijswater, zo krullen ze op.
Maal de geroosterde pompoenpitten in een blender en kruid met grof zeezout.
Bak de Kalfshaas aan in wat roomboter, kleur hem rondom en gaar verder in een voorverwarmde oven van 140° gedurende zo’n 15 minuten. Laat afkoelen en snij in fijne schijfjes.

 

Bordschikking:

Garneer bord met enkele schijfjes kalfshaas, de tonijnmayonaise, de groenterolletjes, enkele kappertjes, de rondjes knolselder, de zuurdesem toastjes, de lente ui krulletjes en de crunch van pompoenpitten.
Serveer hier een lekkere witte wijn bij.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2011
Vorig Voorgerecht:
Gevulde canneloni

Volgend Voorgerecht:
Kruidensoep met escargots en gekonfijte eendenmagen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |