Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Lentekleuren met rabarber en frambozen


Klaargemaakt op: 04/02/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg rabarber
– 200 gram suiker
– 200 gram suiker
– 2 gelatineblaadjes
– 6 gram agar-agar
– 48 frambozen
– 48 kleine muntblaadjes
– 1 doosje frambozen
– 2 dl frambozencoulis
– 100 gram tapioca
– 8 vierkante vellen bladerdeeg
– Gelei van rabarber 8 dl rabarbersap + enkele druppels frambozensap
– 1 liter roomijs ( 1/2 l room – 1/2 l melk – 4 eierdooiers – vanillestokje – 200 gram suiker) (met rabarberstukjes)

 

Bereiding:

Was de rabarber grondig, schil (maar gebruik de schillen om een beetje kleur te geven aan de rabarbermoes) en snij in stukjes. Breng de stukjes rabarber samen met de suiker aan de kook. Het rabarberafkooksel door een zeef met neteldoek gieten. Het rabarbervocht verdelen, 8 dl voor de gelei en de rest voor het koken van de tapioca.
Gelei van rabarber: De gelatineblaadjes weken in KOUD water. Alle andere ingrediënten samen aan de kook brengen en een 5-tal minuten laten zachtjes laten doorkoken. De geweekte gelatineblaadjes uitknijpen en onder de warme gelei roeren. Uitstorten op een plaat (dikte +/- 2 mm) en laten opstijven in de ijskast. Kort voor opdienen er rondjes van verschillende grootte uitsteken.
De tapioca gedurende 15 minuten koken in het resterend rabarbervocht (aangelengd met 1 dl frambozencoulis en water) tot ze licht gekleurd zijn en gaar zijn. Afgieten en goed laten uitlekken
Voor het ijs: De eierdooiers samen met de suiker opkloppen tot een “ruban blanc”. De melk met het opengesneden vanillestokje laten koken. Dan de hete melk over de ruban gieten en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de bereiding begint te binden. De room half opkloppen en onder de afgekoelde bereiding roeren. Een nacht laten rusten alvorens af te draaien.
De helft van de vellen bladerdeeg beleggen met een weinig uitgelekte rabarbermoes en enkele geprakte frambozen. Er de andere vellen bladerdeeg opleggen en goed aandrukken. Even voor opdienen afbakken in een wafelijzer tot ze mooi gekleurd. Versnijden in vierkantjes of in lange sneetjes.

 

Bordschikking:

De rondjes rabarbergelei (3 x verschillende grootte) op het bord schikken en er telkens een streepje frambozencoulis naast trekken. Er ook telkens een framboos naast schikken en een muntblaadje. Naast de rondjes plaatsen wij ook een weinig tapiocakorrels. De bladerdeegstukjes er ook naast schikken ofwel een lang stuk er tussen leggen. Tot slot per bord er een bolletje roomijs tussen leggen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2011
Vorig Nagerecht:
Trio van peren

Volgend Nagerecht:
Tulpgebakje met rode bosvruchten en karamel van westmalle dubbel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |