Over Ons

foto003
José

Graag stellen wij even onze kookclub “AL DENTE” voor:

Onze kookclub werd opgestart begin 1998 uit een groepje fervente kooklustigen die er al een aantal jaren kookles in het KTA te 9300 Aalst hadden opzitten. Deze groep werd aangevuld met een aantal kookliefhebbers uit onze vriendenkring. Aanvankelijk bestond ons groepje uit 13 liefhebbers maar later werd het uitgebreid naar 16 leden.

Onze kookclub is opgedeeld in 4 groepen. Elke groep is verantwoordelijk voor ofwel de aperitiefhapjes (met aperitief uiteraard) ofwel het voorgerecht ofwel het hoofdgerecht ofwel het nagerecht. Maandelijks wordt er gewisseld van gerecht.

Onze kookavonden vinden éénmaal per maand plaats, elke eerste vrijdagavond van de maand, uitgezonderd de maanden januari, juli en augustus.

Elke maand wordt er gewerkt rond één bepaald thema, soms zeer algemeen, soms heel strikt bepaald. Vaste items zijn: verrassingskoken (één groep koopt de ingrediënten aan voor alle groepen), buitenlandse keuken en vanaf 2003 budgetkoken.

Het is de bedoeling dat er op een ontspannen manier gekookt wordt en dat er al eens iets uitgeprobeerd wordt met zoveel als mogelijk de nadruk op eigen creaties.

23/03/2014