Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 150 gram kippenlever
– witte porto
– water
– 200 gram levermengsel
– 150 gram room
– wraps
– zoete aardappel
– olijfolie
– pilipili
– look
– Mimolettekaas (geraspt)
Bereiding:
De kippenlever lichtjes kleuren in boter. Overgieten met witte porto en water en 10 min. Laten sudderen.
De room en het kippenlevermengsel (200 gram) opkoken . Blenden tot een vloeibare massa.
Binden met het kookvocht van de lever en de gelatineblaadjes (3 gr/dl vocht).
Op een plaat gieten (1 cm dik) en zeker 1 uur laten opstijven.
De wraps instrijken met een weinig gesmolten boter, er rondjes uitsteken en afbakken tussen 2 (silicone) platen gedurende 6 min. Op 170 °C.
De zoete aardappel garen en in een blender mixen samen met olijfolie, pilipili en look tot een dikke massa.
De kippenlevermassa uitsteken in rondjes, op de wraps leggen en afwerken met geraspte mimolettekaas.