Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 filet babylotte / persoon
– 1 witte asperge / persoon
– room
– karnemelk
– rucola
– arachideolie
– lamsoor
– kokkeltjes
– zalmeitjes
Bereiding:
De ontvliesde babylotte filets kruiden en stomen .
De asperges koken in licht gezouten water tot het water kookt en dan laten afkoelen in het water.
De rauwe asperges schuin snijden en bakken in geklaarde boter.
De karnemelk nage maken:
1 dl kookvocht van de asperges – 1 dl room – 1 dl karnemelk mixen (moet lopend zijn).
De groen olie maken door de rucola (of postelein of daslook) te mixen met arachideolie. Doorzeven.
De kokkeltjes koken in een weinig witte wijn en uit hun schelpje halen.
Het onderste deel van asperge in fijne stukjes versnijden.
De lamsoor fijn fijne snippers versnijden.
De visfilet op een diep bord leggen, de witte asperge ernaast schikken en afwerken met het asperge-kokkel mengsel.
Er het karnemelksausje overgieten en afwerken met enkele puntjes groene olie, de lamsoorsnippers en de zalmeitjes.