Ingrediënten:
Ingrediënten:
– Vellen brickdeeg
– lauwe geklaarde boter
– 6 makreelfilets
– (12 gram gelatine/1 dl vocht)
– 100 gram fijne gekookte erwtjes
– 1 fijngesneden sjalot
– fijn gesneden munt/zuring/lepelblad
– Fijngesneden radijsjes
– zure room
– bloemetje
Bereiding:
De vellen brickdeeg goed inboteren (geklaarde boter), dan de ingeboterde vellen brickdeeg uitsteken met een rondje iets groter dan de tartelettevormpjes.
Die uitgestoken rodjes tussen 2 tartelettevormpjes leggen en afbakken gedurende 5 tot 8 min. Op 180 °C.
De makreelfilets per 3 naast mekaar leggen en op een vershoudfolie leggen.
Overgieten met een gelatinegelei (12 gram/dl vocht).
Gelatinegelei is lijm voor constructie, goed hard laten worden.
Gekookte erwten en fijn gesneden sjalot en (rode) zuring mengen.
Bewerken met 2/3 olijfolie en 1/3 chardonnay-azijn.
Afwerken met fijn gesneden radijsjes, zure room en een bloemetje.