Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Boschampignons – kalfszwezerik – brood


Klaargemaakt op: 18/11/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4    sneetjes wit brood
– 300    gram hartzwezerik
– 1    dl bruine fond
– 250    gram boleten
– 1/2    dl porto
– 3    eetlepels ketjap
– 1    eetlepel rijstazijn
– 20    gram boter
– 50    gram vloeiende bloem
– 3    eetlepels geklaarde boter
– takje groen

 

Bereiding:

Kook de kalfszwezerik in een groentebouillon. Ontvlies en snijd in sneetjes. Haal door de vloeiende bloem en bak net voor opdienen in geklaarde boter. Kruiding nagaan.
Kook de bruine fond samen met de porto in tot een saus en werk af met de ketjap, rijstazijn en monteer met de koude klontjes boter. Versnijd de sneetjes wit brood in kleine rechthoekjes, rol plat en laat licht kleuren in de oven (eventueel tussen 2 platen). Versnijd de boleten en bak kort aan in geklaarde boter.
Leg op het gebakken sneetje brood samen met een sneetje gebakken kalfszwezerik. Werk af met een rondje saus en een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2016
Vorig Aperitiefhapje:
Boschampignons – hertenkalf – cappuccino – schuimpje

Volgend Aperitiefhapje:
Hoorn des overvloeds – tongschar – pompoen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |