Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Soep

Stoofpotje van bospaddenstoelen in een groentenbouillon met Kapittel Blond en sorbet van geitenkaas


Klaargemaakt op: 18/11/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Bouillon:
– 1    preistengel
– 2    wortels
– 1    ui
– 1    takje groene selder
– 2    laurierblaadjes
– 1    kl zeezout
– 1    kl peperbollen
– 1,5    l water
– 10    cl Kapittel

Sorbet:
– 1    eidooier
– 80    gram griessuiker
– 30    cl volle melk
– 20    cl    slagroom
– 1    teentje look
– 70    gram verse geitenkaas

Bospaddenstoelen:
– 400    gram paddenstoelen
– 250    gram boter
– 1    geplet teentje look

 

Bereiding:

Bouillon:
Snij de groenten in stukken, doe ze met de kruiden in een pan en voeg water en bier toe.
Sorbet: Klop de dooier en de suiker tot schuim. Mix de geitenkaas met de look en wat melk, Voeg dan de rest van de melk toe. Klop met een garde het kaasmengsel beetje bij beetje onder de dooier en meng alles goed. Klop de slagroom stijf en roer het kaasmengsel er voorzichtig door. Giet het mengsel in de sorbetière en maak er sorbet van.

Bospaddenstoelen:
Laat de boter bruinen en voeg de paddenstoelen en de look toe en laat ze kleuren in de hete boter. Kruid met peper en zout.

 

Bordschikking:

Schep de champignons in een warm diep bord en giet er de kokende bouillon over.
Laat net voor het opdienen een quenelle sorbet in de bouillon glijden.
Strooi er de fijn gesnipperde bieslook over.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2016
Vorig Soep:
Uiensoep

Volgend Soep:
Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |