Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Bavarois van asperges met gekonfijte asperges en gemarineerde aardbeien


Klaargemaakt op: 03/05/2013

Aantal personen: 14

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg groene asperges
– 2 vanillestokjes
– 6 dl melk
– 10 blaadjes gelatine
– 10 eierdooiers
– 500 gram suiker
– 75 gram poedersuiker
– 1/2 l slagroom
– ijswater
– 500 gram aardbeien
– 1 citroen
– suiker naar smaak

 

Bereiding:

Kook en pureer de asperges. Snijd intussen het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje aan de melk en de aspergepuree toe. Breng langzaam dit geheel tegen de kook aan.
Laat het vervolgens minstens tien minuten trekken op laag vuur. Week ondertussen de gelatine in koud water.
Klop de dooiers met een derde van de suiker tot een dikke crème, zeef het mengsel en klop deze door de crème. Zet de crème op een pan met heet water, verwarm de crème al roerende , au bain-marie, tot deze gebonden is, los al roerende de goed uitgeknepen gelatine erin op.
Plaats de kom in een schaal met ijswater en roer zo nu en dan tot de crème lobbig wordt, klop de slagroom met de poedersuiker op tot yoghurt dikte, spatel zodra de crème lobbig wordt de slagroom erdoor.
Giet het mengsel in bijvoorbeeld koffiekopjes ( die met koud water gevuld zijn geweest gedurende ongeveer een uur ) laat het in de koelkast opstijven in circa 4 uur.
Verwarm ondertussen de resterende suiker tot deze licht gecaramelliseerd is en doe daarna het water erbij, daarna de rauwe geschilde door de helft gesneden asperge erin en ongeveer 12 min. laten koken en laten afkoelen.
De aardbeien schoonmaken en in stukjes snijden, in een schaal met citroensap en suiker laten marineren in de koelkast.

Bordschikking:

Schik op een bord de opgesteven bavarois en garneer de gekonfijte asperges en de aardbeien met een toefje slagroom, giet er wat vocht van de gecaramelliseerde asperges over heen.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 05 2013
Vorig Nagerecht:
Citroentaart – meringue – Cuberdons

Volgend Nagerecht:
Carpaccio van ananas met passievrucht, aardbei en kokosijs met limoen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |