Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Sardientjes-pecorino-quinoa-paprika


Klaargemaakt op: 06/09/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 verse sardientjes
– 1 bosje peterselie
– 2 knoflookteentjes
– 5 eieren
– 6 eetlepels geraspte pecorino
– 5 eetlepels paneermeel
– 32 laurierblaadjes
– 500 gram Quinoa
– 1 grote rode paprika
– 1 grote gele paprika
– 1 grote groene paprika
– 1 grote courgette
– boter
– pezo

Bereiding:

Kuis de paprika’s en de courgette. Snij in brunoise, stoof in olijfolie en kruiden naar smaak.
Kuis de sardientjes en snij de buikkant open om te kunnen opvullen.
Spoel onder koud water en dep droog met keukenpapier.
Leg ze open met de velkant naar beneden.
Was de peterselie, droog hem en hak fijn. Pers de knoflookteentjes. Meng de eieren met de kaas, de peterselie, de knoflookteentjes en het paneermeel. Kruiden met peper en zout en over de sardientjes verdelen en dichtvouwen.
Smeer een braadslee in met boter en leg er de sardientjes in naast elkaar. Steek tussen elk sardientje een laurierblaadje. Bestrooi met paneermeel en leg er boter bovenop.
Verwarm de oven voor op 220° en bak gedurende 15 min.
Laat ondertussen de quinoa wellen in kokend. (kijk op de verpakking)


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2013
Vorig Voorgerecht:
Tarbot paella bouillabaise vongole

Volgend Voorgerecht:
Risotto – hazelnoot – babykreeft

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |