Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Witloof gevuld met chutney van gedroogde pruimen en nootjes, korst van gedroogde ham en geitenkaas.


Klaargemaakt op: 04/10/2013

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 stuks miniwitloof (chiconettes)
– 100 gram gedroogde ham
– 100 gram verse geitenkaas
– 50 gram broodkruim
– 50 gr mycryo (= neutraal en ontgeurd cacaopoeder ; eventueel te vervangen door boter)

Vulling
– 2 fijngehakte sjalotten
– 1 geperste knoflookteen
– 1/2 dl olijfolie
– 100 gram fijne suiker
– 1 dl rode wijnazijn
– 2 dl appelsap
– sap/geraspte schil van 1 limoen
– 1 koffielepel geraspte gember
– cayennepeper
– 200 gram gedroogde pruimen
– 1 el fijngehakte munt
– pezo
– 150 gram fijngehakte noten (walnoot, amandel, hazelnoot, pistache, etc.)

 

Bereiding:

Kook het witloof, laat het drogen een keukenhanddoek. Maak de vulling. Bak de sjalotjes en look even in olie en voeg er de suiker bij. Blus, als de suiker blond is, met de wijnazijn, het appel- en limoensap. Voeg er de limoenrasp, gember, cayennepeper, peper en zout bij. Laat tot de helft inkoken en voeg de gepureerde gedroogde pruimen, noten en munt toe.
Laat afkoelen. Snij het witloof in tweeën en verwijder de binnenblaadjes zodat er een holte ontstaat. Vul die op met wat chutney, de zeer fijn gesneden ham en de kaas. Meng de mycryo met broodkruim en strooi over het witloof.
Gratineer “à la minute”


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Kastanjesoep met cognac en truffelolie

Volgend Aperitiefhapje:
Gemarineerde tijgergarnalen in noten-saffraansaus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |