Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram everzwijnpaté
– 16 selderblaadjes
– 2 grote kweeperen
– 1 eetlepel citroensap
– 150 gram suiker
– 4 gram agar-agar
– 100 gram veenbessen
– 1 dl rode wijn
– 50 gram suiker
Bereiding:
De kweeperengelei maken: de kweeperen goed wassen, in stukken versnijden, ze onder water zetten en gedurende 1 ½ uur zachtjes laten koken. Een nacht laten rusten. Giet door een neteldoek. Voeg er de suiker en de agar-agar toe en laten even opkomen. Stort uit op een plaat en laat afkoelen. Steek er vervolgens rondjes uit ( een formaat kleiner dan de everzwijnpaté).
Laat de veenbessen samen met rode wijn en de suiker garen tot ongeveer de helft van veenbessen open gebarsten zijn. De selderblaadjes ofwel fruiten in wat olie ofwel door de olie halen en op een met olie ingestreken bord leggen, afdekken met huishoudfolie en gedurende 1 minuut in een microgolfoven (op volle kracht) laten krokant worden.
Onderaan een rondje paté, daarop een kleiner rondje kweeperengelei en afwerken met enkele veenbessen en een takje gefrituurde selder.