Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 pastinaken
– 1 wit van prei
– 1 grote ui
– 1,5 liter kippenbouillon
– 1 dl room
– 1 filet van bosduif
– 100 gram cantharellen
– 1 klein sjalotje
– 1/4 teentje look
– 100 gram boerenboter
Bereiding:
Het filetje van de bosduif laten garen in een groentebouillon. Daarna versnijden in een fijne julienne.
De cantharellen grondig kuisen en kort aanbakken in echte boter samen met een fijn gesnipperd sjalotje en ¼ van een teentje look. De ui, prei en pastinaak schoonmaken, fijnsnijden en samen aanstoven in wat boter.
Bouillon toevoegen en ongeveer 15 min. laten koken. Kruiden met peper en zout. Goed mixen. Doe de soep in een tasje en leg in het midden een mengeling van de gebakken cantharellen en de julienne van bosduif.