Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Fazant – rode biet – gele paprika – knolselder – Oud Brugge


Klaargemaakt op: 15/11/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 fazantenfilets
– 2 rode bieten
– 1 gele paprika
– 1/4 knolselder
– 150 gram Oud Brugge
– 5 cl room
– 16 takjes rucola

 

Bereiding:

De rode biet schillen. In schijven snijden van 5 mm en dan in vierkantjes versnijden (+/- 4 cm). Op een met olie ingevette ovenplaat leggen en kruiden met zeezout en besprenkelen met olie. Gedurende 20 minuten laten garen in een voorverwarmde oven van 200 °C.
De knolselder in kubusjes versnijden en samen met de rode biet laten garen in de oven.
De gele paprika schillen en in een grove brunoise versnijden. Laten garen in de room. Alles fijn mixen en door een zeef duwen. Overbrengen in een spuitfles (mag eventueel warm gehouden worden).
De fazantenfilets in dunne sneetjes versnijden (op grootte van de rode biet), oprollen en bestrooien met de geraspte Oud Brugge. Kaas aandrukken en afbakken gedurende +/- 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Twee sneetjes rode biet tegen elkaar leggen, er een rolletje fazant opleggen en afwerken met enkele stipjes gele paprikasaus, een paar stukjes knolselder en eventueel garneren met een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Bosduif – pastinaak – prei – selder – room – cantharellen

Volgend Aperitiefhapje:
Mousse van geitenkaas met vijgen en gedroogde ham

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |