Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Beursje met Gorgonzola en peer


Klaargemaakt op: 13/12/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 pakje brickvel
– 2 peren
– 200 gram Gorgonzola
– 10 el room
– 150 gram boter
– sprietjes bieslook

 

 

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180°C. Verbrokkel de Gorgonzola met de room tot smeuïge massa en breng op smaak.
Schil de peren en snij in fijne blokjes ( 1 peer ) en vermeng met de kaasroom. De andere peer snijden in fijne halve maantjes voor de dressering.
Snij rondjes uit het brickvel van 12 cm. Lepel in het midden wat kaasvulling en bind met een spriet bieslook dicht tot een beursje.
Bestrijk de beursjes met wat gesmolten boter en zet ze 15 minuten in voorverwarmde oven 180°
Zet een beursje op een klein schaaltje, leg er een half maantje peer bij en een stukje Gorgonzola en dien op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Mousse van geitenkaas met vijgen en gedroogde ham

Volgend Aperitiefhapje:
Lauwe oester met mandarijnen en venkel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |