Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg kalkoenfilet (platgeslagen tussen ingeolied aluminiumfolie tot 0,5cm)
– noten (pistache, geroosterde hazelnoten, walnoten)
– 2 kg gehakt
– 40 dunne sneetjes ontbijtspek
– 2 appels
– 4 eieren
– 200 gram paneermeel
– 2 ajuinen
– 2 teentjes look
– 100 gram ganzenleverpaté
– cognac
– peterselie
– truffel(olie)
– tijm
– 1 kg champignons
– 1 l gevogeltefond
– 5 dl room
– 1/2 bussel peterselie
– 3 kg krielaardappelen
– boter
– olijfolie
– aluminiumfolie
Bereiding:
erst de vulling bereiden:
De ajuinen en de look pellen en fijn versnijden. De versnipperde ui en look aanstoven in een weinig olijfolie zonder te laten kleuren.
De appelen schillen en in een brunoise versnijden en kort aanstoven in een weinig olijfolie.
De noten fijn hakken. De peterselie eveneens fijn hakken.
Dan de gestoofde appelbrunoise, ajuinen en look samen met de gehakte noten, de geriste tijm, de eieren, het paneermeel, de (truffel)olie en de stukjes ganzenleverpaté onder het gehakt mengen.
De kruiding nagaan.
Aluminiumfolie openleggen en er olie opsmeren.
Het ontbijtspek er dakpansgewijs opleggen en er daarna de plat geslagen kalkoenfilet op open leggen.
Hierop de klaar gemaakte vulling verdelen en dan alles goed dichtplooien en 45′ in een voorverwarmde oven van 180°C laten garen, daarna alu-folie verwijderen.
Er olie opsmeren en nog 15’ laten kleuren in de oven.
De krielaardappelen koken en daarna bakken in boter
De champignons bakken en apart houden.
De gevogeltefond laten inkoken tot de helft en er dan room aan toe voegen en laten inkoken tot sausdikte. Tot slot de gebakken champignons weer ondermengen.
Bordschikking:
De opgevulde kalkoenfilet versnijden en samen met de gebakken aardappelen en de champignonsaus op het bord schikken.