Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 20 vierkante velletjes bladerdeeg (10 op 10)
– 30 raapjes (+/-)
– 1/2 verse ganzenlever
– 2 eieren
– 150 gram suiker
– 150 gram rietsuiker
– 1 pakje echt boter
– 1 zakje verse rucola sla
– balsamico azijn
– notenolie
– balsamico crème
– witte porto (als begeleidende drank)
Bereiding:
uiker met wat water opwarmen en laten karameliseren, voeg boter toe tot een blinkende karamel.
Schil de raapjes en snij in balkjes , laat kort opwarmen in de karamel en verdeel daarna de in de geboterde schaaltjes. Leg op elk schaaltje een bladerdeegje en druk lichtjes aan.
Prik een gaatje in het midden zodat de stoom er kan uit ontsnappen en smeer bladerdeeg in met losgeklopt eigeel.
Bak verder af gedurende een 20 à 25 tal minuten in een oven van 200° C , maak de randen los met een scherp mes en keer om midden op een bord.
Snijd de ganzen lever flinter dun en leg enkele krullen op de tarte tatin.
Meng de rucola met wat notenolie, een scheutje balsamico en peper en zout , en verdeel een toefje sla op de tarte tatin.
Serveer met een goeie witte port.