Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram komkommer
– 10 lente-uitjes
– 1000 gram gerookte forelfilet
– 12 theelepels limoensap
– 10 eetlepels slagroom
– 8 theelepels mierikswortel (potje)
– 5 snuifjes suiker
– 20 ronde sneetjes stevig zwart brood (diam. 5 cm)
– 5 theelepels gesnipperde bieslook + bieslooksprietjes
– Peper en zout
Bereiding:
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij hem in heel kleine blokjes. Maak de lente-ui schoon. Snipper het witte gedeelte fijn en snij het groen in ringetjes
Breek de forel met de vingers in stukjes, verwijder eventuele graatjes. Hou 20 mooie stukjes apart voor de afwerking.
Hak de rest van de forel grof. Meng het limoensap met slagroom, mierikswortel en een snuifje suiker. Voeg de gehakte forel, lente-uitjes en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de sneetjes brood op een bord in een metalen dresseerring. Vul met de forelsalade en druk lichtjes aan. Haal de ring voorzichtig weg. Werk af met een stukje forelfilet en snippers en sprietjes bieslook.