Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Sandwich met boter, kaas en runderham


Klaargemaakt op: 13/06/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 500 gr zuurdesembrood
– 1 liter geconcentreerde bouillon van hoevekip
– 3 eierdooiers
– 20 cl groentebouillon
– 150 gr gezouten boter
– 45 gr gele graanmosterdzaadjes
– 10 gr zwarte graanmosterdzaadjes
– 30 gr suiker
– 1 biocitroen
– 1 paprika
– 0,5 liter water
– comté van 24 maanden
– 8 sneden runderham
– mierikswortelcrème
– verse kruiden naar smaak

 

Bereiding:

Mix het brood met de kippenbouillon en smeer het deeg uit op een siliconenmat. Bak het deeg in een oven op 180° C. tot het een blonde kleur heeft.
Verwarm de eierdooiers met de groentebouillon en de gezouten boter in de Thermomix op 75° C.
Verwarm de mosterdzaadjes met de suiker, de citroen en de paprika totdat bijna al het vocht eruit is. Maak sandwiches met de dunne deegkorsten, de botercrème, de kaas, de runderham, de gekonfijte mosterdzaden, de mierikswortelcrème en verse kruiden.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Buikspek met tartaar van langoustines, zure room en zeekraal

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken Sint-Jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |