Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam


Klaargemaakt op: 13/06/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 sint-jakobsvruchten
– 8 lente-uitjes
– 3 eetlepels olijfolie

Tapenade van bloemkool en zwarte sesam
– 1 kleine, jonge bloemkool
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 2 el vierge sesamolie
– 1 teentje knoflook
– 1 witte ui
– 1 dl kokosmelk

 

 

Bereiding:

Tapenade
Snipper de knoflook en de uit fijn en laat ze glazig stoven in de sesamolie, voeg de kokosmelk toe en laat zachtjes sudderen tot de kokosmelk goed is ingedikt. Laat afkoelen.
Snij de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in een keukenrobot.
Meng de bloemkool onder de ingedikte kokosmelk en breng op smaak met pezo. Rooster de zwarte sesamzaadjes kort in een pan (zonder vetstof) en meng ze bij de bloemkool.
Laat alles minstens 1 uur afgedekt in de koelkast staan.

Sint-Jakobsvruchten
Maak de Sint-Jakobsvruchten schoon en dep ze goed droog met wat keukenpapier.
Maak de lente-uitjes schoon, verwijder de buitenste schil en snijd de wortels eraf. Blancheer ze 1 à 2 minuten in kokend, gezouten water en verfris onmiddellijk in ijskoud water.
Verhit een pan met wat olijfolie en bak de Sint-Jakobsvruchten kort aan elke zijde. Kruid met peper en zeezout. Laat vervolgens de lente-uitjes nog even opwarmen in de pan (weg van het vuur)

 

 

Bordschikking:

Verdeel de bloemkooltapenade over de borden, schik er de Sint-Jakobsvruchten op en werk af met de lente-uitjes…

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Sandwich met boter, kaas en runderham

Volgend Aperitiefhapje:
Gazpacho van watermeloen met geitenkaas

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |