Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 12 sint-jakobsvruchten
– 8 lente-uitjes
– 3 eetlepels olijfolie
Tapenade van bloemkool en zwarte sesam
– 1 kleine, jonge bloemkool
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 2 el vierge sesamolie
– 1 teentje knoflook
– 1 witte ui
– 1 dl kokosmelk
Bereiding:
Tapenade
Snipper de knoflook en de uit fijn en laat ze glazig stoven in de sesamolie, voeg de kokosmelk toe en laat zachtjes sudderen tot de kokosmelk goed is ingedikt. Laat afkoelen.
Snij de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in een keukenrobot.
Meng de bloemkool onder de ingedikte kokosmelk en breng op smaak met pezo. Rooster de zwarte sesamzaadjes kort in een pan (zonder vetstof) en meng ze bij de bloemkool.
Laat alles minstens 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
Sint-Jakobsvruchten
Maak de Sint-Jakobsvruchten schoon en dep ze goed droog met wat keukenpapier.
Maak de lente-uitjes schoon, verwijder de buitenste schil en snijd de wortels eraf. Blancheer ze 1 à 2 minuten in kokend, gezouten water en verfris onmiddellijk in ijskoud water.
Verhit een pan met wat olijfolie en bak de Sint-Jakobsvruchten kort aan elke zijde. Kruid met peper en zeezout. Laat vervolgens de lente-uitjes nog even opwarmen in de pan (weg van het vuur)
Bordschikking:
Verdeel de bloemkooltapenade over de borden, schik er de Sint-Jakobsvruchten op en werk af met de lente-uitjes…