Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram tonijn
– 100 sesamzaadjes
Glans voor tonijn:
– 1 koffielepel fijn gesnipperde gember
– 1 fijngesnipperd teentje look
– 2 eetlepels Luikse siroop
– 5 eetlepels sojasaus
Dressing:
– 4 limoenen
– 4 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels sesamolie
– 4 eetlepels sojasaus
– 2 stukken verse gember
– 1 rode chilipeper
– 1 bussel verse koriander
– verse munt
Bereiding:
De limoenen uitpersen. De bruine suiker toevoegen en goed mengen. Proeven en eventueel nog een beetje suiker toevoegen. Daarna de sojasaus en de sesamolie toevoegen.
De gember schillen en over de dressing raspen. Het chilipepertje doormidden snijden en er de pikante pitjes uithalen. Vervolgens het vruchtvlees in een zeer fijne brunoise versnijden en toevoegen aan de dressing. Versnipper ten slotte de verse munt en de koriander en meng deze kruiden onder de dressing
Alle ingrediënten voor de glans samen laten inkoken tot een lichte stroop.
De tonijn in kleine kubusjes of rechthoekjes versnijden en boven en onder instrijken met het glansmengsel. Heel kort aanbakken langs 2 zijden zodanig dat de gaarheid van de tonijn kan gezien worden. Eén gebakken zijde bestrooien met de sesamzaadjes.
Giet 3 maal beetje dressing op een bordje en leg daar telkens een stukje gebakken tonijn in.
Werk af met een takje groen, een bloemetje en zwarte sesamzaadjes