Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/4 watermeloen
– 200 gram Feta
– 250 gram raketsla (rucola)
– 8 sneden Superanoham
– 150 gram pijnboompitten
– 32 muntblaadjes
– 200 gram zeer fijne julienne van rode biet
– 16 bloemetjes
Bereiding:
Plet het vlees van de watermeloen en voeg de gehakte munt toe.
Doe het mengsel watermeloen-munt in een afsluitbare pot voor de diepvriezer. Schep regelmatig om met een vork zodra de randen bevriezen. Blijf dit herhalen tot de bereiding op sneeuw lijkt.
Verbrokkel de Feta en kruid met peper.
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan (zonder boter) tot ze lichtjes beginnen te verkleuren.
Laat de julienne van de rode biet drogen in een warme oven. Snijd de Superanoham in een fijne julienne.
Verdeel de gewassen en gesneden raketsla samen met de Superanoham over de kleine glaasjes.
Strooi er de gebakken pijnboompitten en de verbrokkelde Fetakaas over.
Net voor opdienen er een koffielepel van de granité van watermeloen opleggen.
Afwerken met enkele takjes van de julienne van rode biet en een bloemetje.